Pràctiques compartides Sâlmon 22
Text

Aquesta edició 2022 del Sâlmon es pregunta com es posen en comú les pràctiques artístiques, la fisonomia dels possibles llocs on compartir-les, la generació de contextos de pensament crític i no només de transmissió, el desplaçament de l’educació per enfocar-nos en l’aprenentatge com a procés continu i obert que involucra subjectivitats més col·lectives...

Hem convidat una sèrie de creadorxs que posen en moviment aquestes qüestions a través de diversitat de formes i relats. Així hem confabulat perquè els seus cossos de sabers es puguin activar en connexió amb els contextos necessaris. 

Us presentem 5 d'aquestes activacions, amb les quals recuperem la paraula Taller i que convoquen diferents comunitats que participaran del festival els dies previs i durant la seva edició, compartint pràctiques i processos de creació amb algunxs de lxs artistxs que hi estan programats.

Taller associat al procés de creació de "Ultraficciones nr.4 / Working Class" amb El Conde de Torrefiel: Durant 3 dies estudiants d’arquitectura de la UB i El Conde de Torrefiel dissenyaran entre totes un gran totem amb materials humils, que posa en qüestió conceptes com diners i déu, treball i lleure, ficció i vida, art i tècnica. Amb estudiants de l'assignatura Introducció a l'escenografia de l'ETSAB-UPC (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Universitat Politècnica de Catalunya).

Taller associat al procés de creació de "As Buffard As Possible" amb Pauline L.Boulba amb la participació d'un cor queer creat per a l'ocasió amb  Äadrik, Malén Iturri Marta Urdiales, Vicky Blum i Vidda Priego Bueno, per treballar una versió de The Flying Lesbians i obrir una conversa a partir del treball del coreògraf francès Alain Buffard (1960-2013).

Taller associat al procés de creació de "Monumental" amb Jocelyn Cottencin: Durant cinc dies, un grup de creadors del context local i de diferents disciplines estaran activant en col·lectiu la memòria visual resultant de representacions de la nostra història, particularment de la història de l'art, o dels mitjans i esdeveniments contemporanis i exploraran les nocions de grup, comunitat, coalició i les figures que aquestes produeixen. Amb: Maria Soberón, Iver Zapata, Alex Solsona, Lautaro Reyes, Carla Coll, Bea Fabregat, Élise Moreau, Esmeralda Colette, Aram Pou, Azucena Momo, Itziar Barriobero, Alicia Sáez, Camille Latron, Arianne Millet, Laia Picas.

Taller Nigredo amb Paz Rojo: dues sessions on Paz Rojo facilita diferents pràctiques de moviment, protocols d’improvisació i experiments en un ambient tranquil on hi ha espai per fer-se preguntes, compartir i autorregular el procés propi d’aprenentatge-investigació. Taller dirigit a qualsevol persona (amb experiència prèvia en dansa o no) interessada a les arts escèniques, la dansa i la investigació artística.

Taller Burn, baby, burn! amb Symphony of the Seas (Xavier Manubens) i Mama Lynch (Lyn Diniz) del Colectivo TeknoDrag: taller d'art travesti per a famílies (criatures de 5 a 11 anys) que fa un recorregut sensible a través del cos i la transformació de la pròpia imatge per trobar altres potencialitats d’allò que ja som. Un viatge compartit per descobrir quins cossos i quines formes volem construir i com podem fer-ho, tot explorant les possibilitats d’aventura dins un estudi de dansa.