Stalkers, dispositiu per a joves curadors/es d'arts vives
Text

Stalkers, dipostiu per a joves curadors-es, és un projecte protagonitzat per joves d’entre 18 i 25 d’arreu del territori català interessats en les arts escèniques. Un grup heterogeni i procedent de diferents municipis participen de la programació de diferents festivals d’arts vives actuals( Sâlmon, Sismògraf, FiraTàrrega i TNT), i a través d’aquesta experiència comparteixen coneixements sobre curadoria, programació i models organitzatius en el camp de la gestió cultural. Durant dos anys i amb un full de ruta d’accions acompanyades per diferents agents professionals del sector com ara programadores, artistes, comissàries, gestores, tècniques…aniran compartint els seus interessos, desitjos, anàlisi del context i experiències per acabar participant activament en la programació cultural dels seus propis municipis. Stalkers és un dispositiu de governança participativa que vol apropar les arts vives a la població, fa a les joves protagonistes directes del projecte i activa el pensament crític al voltant de la programació cultural dels municipis implicats i també del territori català en global. Un projecte amb una mirada jove, que cristal·litza en les programacions escèniques municipals fent-les més obertes, permeables, participatives i per a nous públics més transgeneracionals.

Amb el pas dels Stalkers pel Festival Sâlmon 2022 (amb un programa específic amb trobades i contextos de transmissió) s'obre una nova edició del projecte, que podeu anar seguint a www.stalkersartsvives.com 

Stalkers és  un projecte ideat pel Festival Sâlmon, el Sismògraf, Fira Tàrrega i Festival TNT, amb la participació del Festival Eufònic i la complicitat de diferents municipis del territori català (Alcover - Convent de les Arts, El Prat de Llobregat - Teatre L'Artesà, Sant Hipòlit de Voltregà, Terrassa, Martorell, Barcelona, Terres de l'Ebre, Olot i Tàrrega). Amb el suport de la Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura.

Stalkers, dispositiu per a joves curadors/es d’arts vives
Text